Integrisane tehnologije za nadzor stanja

Uz odgovarajuće podatke o mašini - i odgovarajuće alate za njihovo tumačenje - možete optimizovati vaš program održavanja radi veće produktivnosti i efikasnijeg upravljanja životnim ciklusom mašina i opreme. SKF poseduje kompletan, integrisan asortiman alata za nadzor stanja i tehnologije potrebne da to i ostvari.

SKF hardver i softver dizajnirani su da olakšaju prikupljanje, analizu, upotrebu i deljenje podataka o stanju mašine.

Bilo da vaš program održavanja tek kreće ili sprovodite strategiju koja obuhvata čitavo preduzeće kako biste ga doveli na
viši nivo, SKF rešenja za nadzor stanja mogu vam pomoći da:

  • svedete rizik od neplaniranog vremena zastoja mašine na najmanju moguću meru;
  • poboljšate radnu efikasnost;
  • smanjite troškove održavanja;
  • optimizujete ljudske resurse.
Proizvodi za održavanje

SKF proizvodi za održavanje pomažu ostvarivanju maksimalnog veka trajanja ležaja, optimizuju performanse mašine i poboljšavaju bezbednost mašine i operatera.

Proizvodi uključuju izvlakače, alate za montažu, indukcione grejače, instrumente, maziva, lubrikatore i opremu za ubrizgavanje ulja.

Osnovni proizvodi za nadzor stanja


Dizajnirana jednako za stručnjake kao i za početnike, ova osnovna oprema za proaktivno
održavanje pomaže korisnicima da provere mašine po tačkama i utvrde trendove, kako bi identifikovali probleme pre nego što ovi rezultuju skupim, neplaniranim vremenom zastoja mašine.

Prenosni uređaji za prikupljanje podataka i analizu


SKF Microlog serija prenosnih uređaja za prikupljanje podataka i analizu, može uspešno da se nosi sa svim zadacima potrebnim za vršenje prediktivnog održavanja na širokom opsegu rotacionih mašina.
Sistemi zasnovani na rutama podržani su od strane SKF @ptitude Monitoring Suite programa.

Alati za podešavanje saosnosti vratila

Nesaosnost na rotacionoj opremi stvara opterećenja i vibracije koji mogu da
oštete ležajeve, zaptivke i spojnice, kao i da povećaju potrošnju energije. SKF alati za podešavanje saosnosti vratila koriste napredne tehnologije za brzo i lako otkrivanje i ispravljanje nesaosnosti vratila.

Pouzdanost vođena operaterom (ODR)


Zaposleni u pogonu obično su prvi koji primete čak i najmanje promene u stanju procesa i ispravnosti mašine. SKF olakšava sprovođenje i vođenje efikasnog ODR programa tako što pomaže operaterima da zabeleže, prijave i iniciraju blagovremene korektivne radnje za opremu kojoj preti otkaz.

Nadzor električnih motora


SKF/Baker nudi asortiman proizvoda za statičko testiranje i dinamički nadzor motora, kako bi pomogao stručnjacima za održavanje da otkriju probleme na električnim motorima pre kvarova.

Bežični nadzor


Naš portfolio bežičnih rešenja za nadzor stanja je vodeći na tržištu, i uključuje opcije za WiFi, bežični HART i Bluetooth. SKF bežične tehnologije idealne su za nadzor mašina u teško dostupnim ili opasnim područjima, ili lokacijama koje obuhvataju veliki broj postrojenja, kao što su rezervoari za naftu ili rafinerije.
Online nadzor i zaštita


Idealna za montiranje na opasnim i teško dostupnim lokacijama, SKF Multilog serija online sistema za nadzor automatski prikuplja vibracije i obrađuje podatke 24/7, prenosi podatke u SKF @ptitude Monitoring Suite i obaveštava zaposlene u postrojenju o promenama stanja mašine.

 

Srndak d.o.o. Pribojska 31, 18000 Niš, Tel/Fax: 018/ 584-655, 584-269, Email: srndak@eunet.rs   © 2011 Srndak d.o.o.